Добре дошли!

Радваме се, че сте тук и искате да станете част от екипа на Charlie! Разбираме, че решението за работа в чужбина не се взима лесно. Затова искаме да ви накараме да се почувствате като у дома си. Разбираме, че вероятно имате много въпроси и ще се опитаме да отговорим на най-често срещаните тук, както и да ви дадем представа какво е да работиш в Нидерландия.

Вашият въпрос не е тук? Не се притеснявайте, Charlie works е до вас! Чувствайте се свободни да се обърнете към екипа по поддръжка на Charlie по всякакви въпроси, които може да имате. Можете да направите това по телефона, по имейл или чрез WhatsApp.

Впечатление от работа в Холандия

Werken in Nederland- Vervoer

Транспорт до Нидерландия

Търсенето на работа в чужбина не винаги е лесно. Първият въпрос, който много хора задават е: "как да стигна до Нидерландия?" Charlie Works може да ви помогне да стигнете до вашата дестинация с автобус. Имате собствен автомобил или предпочитате да летите със самолет? Никакъв проблем! Изборът зависи изцяло от вас.

Werken in Nederland - Huisvesting

Жилище

Когато решите да дойдете да работите за Charlie Works в Нидерландия, често има възможност да започнете работа много бързо. Може да е трудно да се намери жилище за толкова кратко време. Ето защо винаги предлагаме възможността за настаняване в едно от нашите жилища както дългосрочно, така и краткосрочно. Грижим се времето, което прекарвате в пътуване, да е възможно най-кратко, като ви предлагаме жилище възможно най-близо до работното ви място.

Werken in Nederland - Begeleiding

Насоки

Нова работа, нова страна и нова култура. Много неща могат да се променят за вас като член на екипа на Charlie и то доста бързо. За нас насоките в работното място и в социалната сфера са много важни. По тази причина, екипа по поддръжка на Charlie и консултантите на Charlie works са винаги до вас и ще ви помогнат при всякакви въпроси или проблеми. Разбира се, може да се случи да не харесате работата си. Моля, уведомете ни! Ще търсим други възможности. Има много свободни работни места при Charlie works.

Werken in Nederland - Zorgverzekering

Здравна застраховка

В Нидерландия здравната застраховка е задължителна по закон за всеки, който живее или работи в страната. Това понякога предизвиква объркване, защото тя не е безплатна в тази страна. Но ако искате да започнете работа в Charlie Works, трябва да имате здравна застраховка. Ако нямате, ще ви помогнем да си направите. Charlie Works предлага колективно здравно осигуряване чрез HollandZorg на служители, които не живеят постоянно в Нидерландия. Базовата (номинална) вноска през 2022 г. е 29,22 € на седмица. Можете да прочетете повече за въпросната здравна застраховка на this page.

Werken in Nederland - Benodigdheden

Изисквания

Има редица неща, които трябва да уредите, когато започвате работа в Нидерландия. Трябва да имате например банкова сметка, по която да ви превеждаме заплатата. Трябва също така да имате уникален граждански номер (BSN). Все още нямате такъв? Моля, свържете се с екипа по поддръжка на Charlieи ще ви помогнем с това! Не на последно място, ще бъдете посрещнати в квартирата с пакет за добре дошли, съдържащ основни неща като съдове и прибори за хранене, както и важна информация. Ако имате и други въпроси относно това, какво ще ви трябва, когато дойдете да работите в Нидерландия, не се колебайте да се свържете с нас!

Werken in Nederland - Opleiding

Образование

Развитието на кадрите ни е много важно за нас. Ето защо имаме собствена програма за обучение , която съдържа кратки обучителни модули за работата и живота в Нидерландия. Предлагаме обучения, от които можете да се възползвате като временен служител. Например предлагаме курсове по холандски на място и онлайн. Освен това можете да изберете курсове или обучения за водач на мотокар или за спешно реагиране (BHV). Интересува ви пълният каталог с курсове и обучения? Погледнете на тази страница.

Charlie портал
Werken in Nederland - De Nederlandse cultuur

Холандската култура

Както може би предполагате, холандската култура е различна от вашата. В Нидерландия свободата и откритостта са част от ежедневието. Нормално е хората да се поздравяват на улицата дори и да не се познават. Холандците считат за важно и естествено да получават и дават обратна връзка или да приемат и отправят критика. Не се тревожете, че много неща изискват предварителна уговорка. Холандците обичат реда. Равенството е друг много важен аспект в Нидерландия. Мъжете и жените, както и хората с различни вероизповедания заслужават равни възможности и трябва да се уважават взаимно. Холандците се обръщат към непознати, познати и съседи с „je“ и „jij“. „U“ често се използва като обръщение към тези, които са по-възрастни от нас.

Werken in Nederland - Bezienswaardigheden

Забележителности

Не на последно място има много красиви места в Нидерландия, които си струва да се посетят, след като започнете работа тук. За да ви помогнем, ето някои от тях:

Търсите ли работа?

Станете част от екипа! Регистрирайте се тук.

присъедини се към нас