Corona in Nederland

Wil je in Nederland komen werken maar ben je benieuwd naar hoe het gaat met de huidige coronaregels in Nederland? Op deze pagina lees je de meest actuele informatie en regels van de Nederlandse overheid en wat er allemaal mogelijk is in Nederland.

Actuele informatie

Vanaf 25 februari ben je in Nederland niet meer verplicht om anderhalve (1,5) meter afstand te houden of een mondkapje te dragen. Wel wordt het streng aangeraden om dit wel te doen. Het dragen van een mondkapje is wel nog verplicht in het openbaar vervoer en op vliegvelden. Tot slot is het isolatieadvies na een positieve uitslag op een coronatest verkort naar 5 dagen, mits iemand 24 uur geen klachten meer heeft.

evenementen

Wat is er allemaal mogelijk in Nederland

Alles is vanaf 25 februari in principe gewoon open in Nederland. Ook de horeca en nachtclubs zijn weer open. Hiervoor is geen coronatoegangsbewijs meer nodig met de uitzondering van plekken binnen waar meer dan 500 mensen bij elkaar komen. Bij dit laatste is wel nog een geldige QR code nodig. Deze kan je op één van manier krijgen: Dit is namelijk met een negatief testbewijs van maximaal 24 uur oud. Voor meer informatie over het coronavirus, de maatregelen of het coronatoegangsbewijs verwijzen we je naar de website van de Rijksoverheid.

vaccinatie

Vaccinatie ook voor arbeidsmigranten

De vaccinaties tegen corona in zijn Nederland gestart. Ook arbeidsmigranten kunnen zich in Nederland laten vaccineren. De voorwaarde voor vaccinatie is dat je staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) of Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). Je kunt hiervoor zelf een afspraak maken. Voor meer informatie, kijk op deze pagina.

mollen

Met een gerust hart naar Nederland

Ondanks de coronapandemie kun je dus zonder problemen naar Nederland komen om hier te werken! In Nederland zijn er slechts een paar kleine maatregelen die ervoor zorgen dat iedereen veilig is en blijft. Je kunt zonder problemen werken in Nederland, maar ook leuke dingen doen, zoals uit eten of naar een festival gaan. Charlie works helpt je tijdens het hele proces en staat voor je klaar als je hulp nodig hebt. Je kunt dus met een gerust hart naar Nederland komen om te werken!

Niet gevonden wat je zocht?

Mocht er toch nog iets onduidelijk zijn, dan staan wij natuurlijk voor je klaar! Stel al je vragen gerust aan één van onze Charlie supports medewerkers. Dit kun je doen door te bellen, mailen of via WhatsApp.

Op zoek naar een baan in Nederland?

Join the team! Schrijf je hier in.

join us