Üdvözöljük!

Örülünk, hogy itt van és a Charlie csapatának tagja szeretne lenni! Tudjuk, nehéz döntés, hogy külföldön vállal-e munkát. Emiatt szeretnék mindent megtenni annak érdekében, hogy otthon érezhesse magát. Valószínűleg rengeteg kérdése van ezzel kapcsolatosan. Ezen az oldalon megpróbáljuk megválaszolni a leggyakrabban előforduló kérdéseket és egy képet mutatni arról, hogy milyen is a munkavállalás Hollandiában.

Nem talál választ a kérdésére? Ne aggódjon, a Charlie Works segít! Bátran tegye fel kérdését a Charlie Supportnak telefonon, e-mailben vagy WhatsApp.

Hollandiában végzett munka benyomása

Werken in Nederland- Vervoer

Utazás Hollandiába

Külföldön munkát találni gyakran nehéz dolog. Az első kérdés, amelyik megfordul sok ember fejében: "Hogyan jutok el Hollandiába?" A Charlie Works segít eljutni a megfelelő helyszínre egy buszos utazás keretében. Saját autója van vagy inkább repülővel utazna? Ez sem probléma, a döntés az Öné!

Werken in Nederland - Huisvesting

Lakhatás

Ha amellett dönt, hogy Hollandiába költözik és a Charlie Works-ön keresztül vállal munkát, gyakran rövid időn belül elkezdhet dolgozni új állásában. Az idő hiánya miatt néha nehéz lakhatásról gondoskodni. Emiatt mindig felajánlunk egy lakhatási lehetőséget az egyik szállásunkon, akár rövid-, akár hosszútávú lakhatásról van szó. Gondoskodunk róla, hogy utazási ideje a lehető legrövidebb legyen és hogy a szállás minél közelebb legyen a munkahelyéhez.

Werken in Nederland - Begeleiding

Tanácsadás

Új munka, új ország, új kultúra. Rövid időn belül sok minden megváltozhat, ha a Charlie tagja. A Charlie Works-nél a munkaközegben és a szociális környezetben is fontosnak tartjuk a megfelelő tanácsadást. Emiatt a Charlie Support-tal és a Job Consultant mindig készen állnak segíteni, ha kérdés vagy probléma merülne fel. Az is előfordulhat, hogy Önnek nem tetszik az új munkája. Tudassa velünk és új lehetőséget keresünk együtt, hiszen rengeteg állás vár betöltésre a Charlie Works-nél.

Werken in Nederland - Zorgverzekering

Egészségbiztosítás

Hollandiában az egészségbiztosítás megléte jogilag kötelező mindenki számára, aki él vagy munkát vállal az országban. Ez gyakran félreértésekhez vezet, hiszen az egészségbiztosítás nem ingyen szolgáltatás Hollandiában. Amikor a Charlie Works-nél munkába áll, rendelkeznie kell egészségbiztosítással. Még nincsen? Ezzel is szívesen segítünk! A Charlie Works kollektív egészségbiztosítást ajánl minden olyan munkavállalójának a HollandZorg-on keresztül, aki nem állandó lakosa az országnak. Az alapprémium (névleges) 2022-ben heti €29,22. Az egészségbiztosítással kapcsolatos további információt ezen az az oldalt.

Werken in Nederland - Benodigdheden

Követelmények

Amikor Hollandiában vállal munkát, rengeteg elintéznivalója lesz. Például szüksége lesz bankszámlára, amelyikre a bérét utalhatjuk. Továbbá szüksége lesz Burgerservicenummer-re (BSN). Még nincsen? Lépjen kapcsolatba a Charlie Support-tal, és ezzel is segítünk! Végezettül a szállásán egy üdvözlő csomaggal várjuk, amely néhány hasznos dolgot (tányér, evőeszköz, fontos információ) tartalmaz. Maradt még kérdése azzal kapcsolatban, hogy mire lesz szüksége, amikor Hollandiába jön? Lépjen kapcsolatba velünk!

Werken in Nederland - Opleiding

Képzettség

A személyes fejlődés fontos számunkra. Emiatt tartjuk meg bevezető programunkat, amely keretében rövid modulok segítségével készítjük fel munkájára és a Hollandiában való életre. Ezenfelül saját képzésekkel is rendelkezünk , amelyeket ideiglenes munkavállalókként is igénybe vehet. Például holland nyelvtanfolyamot ajánlunk online és személyes részvétellel is. További képzéseken is részt vehet, mint a targoncavezetői vagy házon belüli vészhelyzetkezelő (BHV) tanfolyamon. Kíváncsi a teljes képzési listánkra? Látogasson el erre az oldalra.

Charlie portál
Werken in Nederland - De Nederlandse cultuur

A holland kultúra

A holland kultúra várhatóan eltér az otthon megszokottól. Hollandiában a szabadság és a nyitottság fontos. Például szokás az utcán akkor is köszönni, ha nem ismerik a személyt. Továbbá megszokott visszajelzést vagy kritikát adni és kapni. Ne ijessze meg az a tény, hogy sok dolog csak időponttal intézhető az országban. A holland emberek szeretik a rendszert. Az egyenlőség egy további fontos aspektusa a holland kultúrának, gondoljon itt a nő és férfi közötti egyenlőségre, mindenki ugyanazt az esélyt érdemli, de itt a különböző vallású emberek is egyenlően tisztelik egymást. A hollandok az idegeneket, kollégákat vagy szomszédokat a ’je’ vagy ’jij’ szavakkal szólítják meg, az ’U’ szót az idősebb személyek megszólítására használják.

Werken in Nederland - Bezienswaardigheden

Városnézés

Hollandiában rengeteg a látnivaló, tele van gyönyörű helyekkel. Segítségképpen, hogy mit nézzen meg elsőként, listáztunk néhány szép helyet:

Munkát keresel?

Csatlakozz csapatunkhoz! Regisztrálj itt.

csatlakozz hozzánk