Welkom!

We zijn blij dat je er bent en deel van Team Charlie wilt uitmaken! Wij begrijpen ook dat het een grote beslissing kan zijn om in het buitenland te gaan werken. Daarom willen we je graag wat meer thuis laten voelen. We begrijpen dat je waarschijnlijk veel vragen hierover hebt. Op deze pagina proberen we de meest gestelde vragen te beantwoorden en een indruk te geven over hoe het is om in Nederland te werken.

Staat jouw vraag er niet tussen? Geen zorgen, Charlie works staat voor je klaar! Stel al je vragen dus gerust aan één van onze Charlie supports medewerkers. Dit kun je doen door te bellen, mailen of via WhatsApp.

Impressie van werken in Nederland

Werken in Nederland- Vervoer

Vervoer naar Nederland

Een baan zoeken in het buitenland is niet altijd de makkelijkste optie. De eerste vraag die velen hebben is: "Hoe kom ik in Nederland?" Charlie works kan jou helpen om met busvervoer naar de plaats van bestemming te komen. Heb je zelf een auto of reis je liever met het vliegtuig? Geen probleem! De keuze is helemaal aan jou.

Werken in Nederland - Huisvesting

Huisvesting

Wanneer je de keuze maakt om bij Charlie works in Nederland te komen werken kun je vaak al snel aan de slag bij jouw opdrachtgever. Het kan dan lastig zijn om in een korte tijd een woning te vinden. Daarom bieden wij altijd de optie om in één van onze woningen te wonen voor zowel lang als kort verblijf. We zorgen dat jouw reistijd zo kort mogelijk is door je een woning aan te bieden die dicht bij je werkplek ligt.

Werken in Nederland - Begeleiding

Begeleiding

Een nieuwe baan, nieuw land en nieuwe cultuur. Er kan in korte tijd veel veranderen voor jou als Charlie member. Bij Charlie works vinden we begeleiding op de werkvloer en op sociaal gebied erg belangrijk. Daarom staan Charlie supports en onze Job consultants altijd voor je klaar en helpen jou met eventuele vraagstukken of problemen. Natuurlijk kan het voorkomen dat je jouw werk toch niet leuk vindt. Laat dit dan vooral aan ons weten! Dan kijken we samen naar andere mogelijkheden, Charlie works heeft namelijk een groot aanbod aan banen.

Werken in Nederland - Zorgverzekering

Zorgverzekering

In Nederland is het hebben van een zorgverzekering wettelijk verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt. Dit zorgt soms voor wat onduidelijkheid, omdat de zorgverzekering niet gratis is in Nederland. Wanneer je aan de slag wilt bij Charlie works moet je dus beschikken over een zorgverzekering. Heb je deze nog niet? Dan helpen wij je hier graag bij! Charlie works biedt werknemer die niet permanent in Nederland woont een collectieve zorgverzekering aan via HollandZorg. De basis (nominale) premie hiervoor bedraagt in 2022 €29,22 per week. Meer informatie over deze zorgverzekering lees je op deze pagina.

Werken in Nederland - Benodigdheden

Benodigdheden

Er is een aantal dingen die je moet regelen als je in Nederland komt werken. Zo heb je een bankrekeningnummer nodig zodat wij jouw salaris kunnen uitbetalen. Ook moet je beschikken over een Burgerservicenummer (BSN-nummer). Heb je deze nog niet? Neem dan contact op met Charlie supports, dan helpen wij je met het maken van een afspraak. Tot slot word je in onze woningen ontvangen met een welkomstpakket met een aantal basisbenodigdheden zoals een bord, bestek en belangrijke informatie. Heb je nog vragen over wat je nodig hebt als je in Nederland komt werken? Neem dan gerust contact met ons op!

Werken in Nederland - Opleiding

Opleiding

Persoonlijke groei vinden wij erg belangrijk. Hierom hebben wij een eigen onboarding programma waarin we jou in korte modules al voorbereiden voor jouw baan en het wonen in Nederland. Ook hebben wij een eigen opleidingsaanbod waar jij als uitzendkracht gebruik van kunt maken. Zo bieden we cursussen aan om Nederlands te leren, zowel klassikaal als online. Daarnaast kun je verschillende opleidingen/trainingen volgen, zoals een opleiding heftruckchauffeur of een training tot Bedrijfshulpverlening (BHV). Benieuwd naar ons volledige aanbod? Bekijk het werknemersportaal.

Charlie portal
Werken in Nederland - De Nederlandse cultuur

De Nederlandse cultuur

Zoals je misschien wel verwacht is de Nederlandse cultuur anders dan je van thuis gewend bent. In Nederland is vrijheid en openheid erg gewoon. Zo is het in Nederland gebruikelijk om mensen op straat te groeten, zelfs als je hem/haar niet kent. Ook is het voor Nederlanders heel normaal en belangrijk om feedback of kritiek te ontvangen en te geven. Schrik er ook niet van dat veel dingen op afspraak zullen zijn. Nederlanders houden van structuur. Gelijkheid is erg belangrijk in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan gelijkheid tussen mannen en vrouwen, iedereen verdient gelijke kansen, maar ook dat mensen van verschillende religies elkaar respecteren. Nederlanders spreken vreemden, kennissen en buren aan met ‘je’ en ‘jij’. ‘U’ wordt vaak gebruikt voor mensen die ouder zijn dan jijzelf.

Werken in Nederland - Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Nederland

Tot slot heeft Nederland ook hele mooie plekken die je kan bezoeken wanneer je hier komt wonen. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een aantal hiervan op een rijtje gezet voor je:

Ben jij op zoek naar werk?

Join the team! Schrijf je hier in.

join us